top of page

Postul intermitent – pro și contra




Metode și argumente Postul intermitent este o strategie alimentară în care postul și perioadele de masă sunt variate. Și există multe moduri de a face asta, de la orele de post până la mesele pe care ar trebui să le consumi. Această strategie la modă pretinde că are o multitudine de beneficii pentru sănătate, inclusiv reglarea glicemiei, creșterea energiei, creșterea producției de hormon de creștere (GH), reducerea inflamației și scăderea nivelului de trigliceride (TG) și a tensiunii arteriale, cancer, boli de inimă, accident vascular cerebral, boli oculare, Alzheimer și… promovează longevitatea! Dar pentru moment, toate aceste studii sunt încă în stadii incipiente astfel, cunoștințele despre aceste subiecte sunt limitate, așa că există mult loc pentru scepticism. METODE

  • metoda 5:2. Este un post „mai extrem”, deoarece timp de 1-2 zile pe săptămână, trebuie să-ți restrângi sever caloriile sau să te abții complet de la mâncare (maxim 500-800 de calorii). Aceasta este cunoscută în mod obișnuit ca „dieta 5:2” în care 5 reprezintă numărul de zile în care mănânci în mod normal, iar 2 reprezintă numărul de zile în care trebuie să restricționezi caloriile sau să le reducă cu până la 50%.

  • metoda 16:8. Postești 16 ore și mănânci în următoarele 8 ore, bineînțeles cu restricție calorică. În mod normal, se face post până la prânz, iar aporturile se fac la prânz, gustare și cină.

Ce spune știința despre această strategie?

  • Într-o revizuire cu un număr de 980 de subiecți și timp de 6 luni, s-a constatat că pierderea în greutate a fost similară atât în ​​postul intermitent, cât și în restricția calorică liniară.

  • Într-o altă meta-analiză care a fost făcută pe parcursul a 12 săptămâni, nu a existat nicio diferență între restricția calorică liniară și postul intermitent în raport cu pierderea de grăsime corporală.

  • Alături de acestea, multe alte studii concluzionează că nu există nicio diferență între restricția calorică liniară și postul intermitent pentru pierderea în greutate sau a grăsimilor.

Studii:

  • Rezultatele pierderii în greutate… »

  • Postul intermitent pentru tratamentul excesului de greutate… »

Când vine vorba de pierderea în greutate/în grăsimi , motivul pentru care oamenii care postesc de obicei reușesc să vadă rezultate este din cauza numărului total de calorii consumate, acestea tind să fie întotdeauna mai puține decât înainte. Cu toate acestea, până acum cercetările nu au descoperit că postul crește metabolismul sau are ca rezultat o pierdere mai mare de grăsime corporală în comparație cu alte „diete”. Este încă un subiect controversat:

  • În primul rând, s-au făcut multe cercetări pe animale.

  • Studiile umane sunt neconcludente; majoritatea au mai puțin de 40 de participanți.

  • Studiile variază în funcție de numărul de ore de post, numărul de zile de post, dacă participanții au putut sau nu să mănânce în voie sau au fost nevoiți să mențină restricția calorică atunci când nu postesc, dacă au postit complet în zilele de post sau au fost capabili să mențină un anumit nivel de calorii.

  • Nu sunt pe termen lung, au durat maxim 12 luni.

Concluzii Prin urmare, NU este o strategie pentru toată lumea.

  • Unele studii au arătat că postul intermitent este o metodă ușoară de reducere a caloriilor dacă – acesta – devine un obicei. Dar – alții – pot dezvolta un obicei de a mânca în exces ca urmare a postului, ceea ce duce la creșterea greutății corporale.

  • Încetinirea metabolismului: Reducerea prea severă a aportului de energie poate determina organismul să răspundă cu adaptări fiziologice care pot duce la recâștigarea în greutate după pierderea în greutate în post. Aceasta înseamnă că este foarte probabil ca oamenii să nu-și mențină pierderea în greutate după o restricție alimentară extremă și, de fapt, pot câștiga și mai mult în greutate.

  • Este posibil să aveți dureri de cap, oboseală, foame extremă și niveluri scăzute de energie în zilele de post. Acest lucru poate face dificilă concentrarea, performanța la maxim.

  • Posibile deficiențe nutriționale.

  • Nu au existat studii pe termen lung care să testeze sustenabilitatea dietei. Ceea ce este adevărat este că există dovezi limitate privind eficacitatea sa pe termen lung și problemele de sănătate pe care le poate aduce. Este un tip de strategie care poate fi eficientă la unele persoane pentru pierderea grăsimilor. Fără îndoială, cu ajutorul unui profesionist.




Articol: weider.es


bottom of page